Abilități de comunicare

ARICEL ȘI ȚEPIȘOR – CITIRE-SCRIERE (prezentare)

Fişa gratis a zilei se poate descărca de aici.

Vă propunem o activitate care presupune utilizarea de materiale reciclabile. Adunaţi capace de la cutiile de lapte din care să realizaţi un alfabetar. Scrieţi literele alfabetului cu marker negru pe fiecare capac. Realizaţi minim 4 exemplare din fiecare literă. Puneţi copilul să potrivească literele peste fişele din slide-urile următoare, în funcţie de cerinţă. Este important să aşeze capacele în ordinea succesiunii literelor într-un cuvânt şi nu aleatoriu, în funcţie de literele pe care le găseşte.

  Pentru început puneţi la dispoziţia copilului doar literele care alcătuiesc un cuvânt, prezentate aleatoriu. Când copilul începe să se descurce în realizarea sarcinii, puteţi creşte nivelul de complexitate amestecând între literele care alcătuiesc un cuvânt şi alte litere.

  Pentru copiii care ştiu să realizeze grafic literele, le puteţi solicita să scrie aceste litere. Recomandăm plastifierea fişelor de lucru pentru a asiguara rezistenţa în timp. Pentru scrierea de litere puteţi folosi carioci care se şterg apoi cu un şerveţel umed.

Abonaţii pot descărca fișele de lucru aici

CITIRE-SCRIERE – Teachers make (teachers-make.com)

Contact

int.spec.ed@gmail.com