Abilități de comunicare

IARNA  CARACTERISTICI-prezentare

Fişa gratis se poate descărca de aici.

Vă propunem o serie de activităţi şi fişe de lucru care abordează în manieră integrată şi practică  abilităţi şi cunoştinţe care ţin de anotimpul iarna. Activităţile se adresează preşolarilor şi copiilor cu C.E.S. Copiii pot învăţa mai multe despre caracteristicile mediului înconjurător, specificul lunilor de iarnă și câteva ”secrete” despre produsele alimentare pe care le consumăm iarna. Nu am uitat nici de abordările care privesc comunicarea sau  ştiinţele.

 Puteţi plastfia cartonaşele care conţin imagini ale fructelor exotice și ale obiectelor reprezentative pentru anotimpul iarna pentru o mai bună rezistenţă în timp a acestor materiale. Vă recomandăm să plastifiați chiar și fișele de lucru. În acest fel puteți reutiliza materialul respectiv. În acest caz puteți folosi un marker  sau carioci care pot fi sterse de pe fișa plastifiată cu o dischetă demachiantă și puțin spirt.

Decupaţi şi plastifiaţi imaginile de mai jos şi pagina cu cuvinte. Vă puteţi juca cu aceste cartonaşe pentru a citi şi scrie. Vă propunem câteva variante de joc:

Cartonașele cu obiecte sunt ideale pentru activitățile de sortare după diferite criterii: fructe autohtone-fructe exotice, obiecte care au o anumită culoare (ex: culoarea portocaliu), alimente care au un anumit gust, ce este comestibil și ce nu e comestibil, etc.

Prezentaţi copilului  cartonaşele cu cuvinte, întoarse cu faţa în şos. Elevul va citi ce scrie pe aceste cartonaşe şi va asocia cuvântul cu imaginea corespunzătoare.

Folosiţi cartonaşele cu imagini sau cu cuvinte pentru scrierea de cuvinte. Pentru ca lucrurile să fie mai distractive faceţi un alfabetar din capace de plastic pe care să scrieţi literele alfabetului. Solicitaţi copilului să scrie cuvintele corespunzătoare unei imagini folosind aceste capace.

Despărţiţi cuvintele în silabe folosind  capacele de plastic şi stabiliţi numărul de sunete şi silabe pe care le are fiecare cuvânt.

Abonaţii pot descărca acest material de aici.

IARNA  CARACTERISTICI – Teachers make (teachers-make.com)

Contact

int.spec.ed@gmail.com