Gratis

Activități pentru învățarea culorilor și facilitarea transferului și generalizarii celor învățate-prezentare

Capacitatea copilului de a recunoaște culorile este considerată un pas important în dezvoltarea lui cognitivă. Învăţarea culorilor se însuşeşte cel mai bine prin joc și activităţi diverse care sunt prezentate într-un mod atractiv.

În această prezentare vă propunem o serie de activităţi prin care copiii de vârstă școlară mică şi elevii cu CES au posibilitatea să învețe să discrimineze și să identifice obiecte de diferite culori. Aceste activități se pot folosi atât de către copiii care sunt în procesul de însușire a abilității de identificare și discriminare a culorilor, cât și de către cei care sunt în procesul de a transfera și generaliza cele învățate.

Dacă la copilul tipic generalizarea se produce cu ușurință, în cazul copiilor cu CES generalizarea este un proces complex . Profesorii psihopedagogi și terapeuții, împreună cu părinții trebuie să lucreze împreună pentru a facilita transferul în diferite  situații a celor învățate în clasă sau cabinet.

Copilul învață mai bine când informația e prezentată polisenzorial, iar în această prezentare veți găsi materiale care sperăm  să vă inspire în a lucra cu copiii/elevii dumneavoastră.

Activități propuse

-un set de 11 cărticele de colorat în format pdf

-planșe pentru identificarea și discriminarea culorilor ; pentru a putea fi folosite pe calculator/tablete aceste planșe sunt prezentate în format powerpoint

Activitatea gratis se poate descărca de aici.

Abonații pot descărca acest material de aici.

Activități pentru învățarea culorilor și facilitarea transferului și generalizarii celor învățate – Teachers make (teachers-make.com)

contact

Categories: Gratis

Tagged as: