Abilități de comunicare

Despre Vara Ce a Trecut

Chiar dacă vara a trecut şi a venit toamna, primele săptămâni de şcoală reprezintă un moment în care ne putem aminti de vară şi lucrurile pe care le-am făcut.

  Vă propunem o serie de activităţi şi fişe de lucru prin care copiii de vârstă mică şi elevii cu CES au posibilitatea să îşi amintească de lucrurile pe care le-au făcut sau pe care le-au văzut în vacanţa de vară. 

Decupaţi şi plastifiaţi imaginile de mai jos şi pagina cu cuvinte. Vă puteţi juca cu aceste cartonaşe pentru a citi şi scrie.

Vă propunem câteva variante de joc:

Prezentaţi copilului imaginile şi rugaţi-l să citească/spună ce reprezintă acestea.  Copilul va fi rugat să aşeze în dreapta obiectele cu care s-a jucat/lucrurile pe care le-a făcut  în vacanţa de vară şi în stânga obiectele cu care  nu s-a jucat/lucrurile pe care nu le-a făcut  în vacanţa de vară.

Prezentaţi copilului  cartonaşele cu cuvinte, întoarse cu faţa în şos. Elevul va citi ce scrie pe aceste cartonaşe şi va asocia cuvântul cu imaginea corespunzătoare.

Folosiţi cartonaşele cu imagini sau cu cuvinte pentru scrierea de cuvinte. Pentru ca lucrurile să fie mai distractive faceţi un alfabetar din capace de plastic pe care să scrieţi literele alfabetului. Solicitaţi copilului să scrie cuvintele corespunzătoare unei imagini folosind aceste capace.

Despărţiţi cuvintele în silabe folosind  capacele de plastic şi stabiliţi numărul de sunete şi silabe pe care le are fiecare cuvânt.

Dacă doriți acest material in format pdf vă rugăm să trimiteți e-mail pe adresa int.spec.ed@gmail.com

Mulţumim lui Anca Corcheș pentru clipartul inedit creat  pentru acest material.

O parte din graficele folosite au fost  obținute de pe Pixabay.com

Materialul în format pdf se poate descărca de aici