Matematică și știință

Detectivul de anotimpuri/TOAMNA

Pornim iar în aventură, pentru a cunoaşte mai multe lucruri despre toamnă, împreună cu Zâna Toamnă şi cei trei fii ai ei: domnul Septembrie, domnul Octombrie şi domnul Noiembrie. Iar noi suntem detectivi vestiţi.

  Vă propunem o serie de activităţi şi fişe de lucru care abordează în manieră integrată şi practică abilităţi şi cunoştinţe care ţin de anotimpul toamna. Copilul poate învăţa mai multe despre modificările mediului înconjurător, despre reacţiile propriului organism la aceste modificări,  despre felul în care trebuie să se îmbrace. Nu am uitat nici de abordările care privesc comunicarea sau  ştiinţele.   Puteţi plastfia cartonaşele care conţin imagini ale obiectelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru o mai bună rezistenţă în timp a acestor materiale. De asemenea, pentru copiii de vârtstă mică (preşcolari) sau copiii cu CES va fi mult mai distractiv şi interactiv dacă lipiţi bandă velcro pe aceste cartonaşe şi le daţi posibilitatea să manipuleze în acest fel materialul.

Primele slide-uri conţin “indicii” ale anotimpului toamna, care sunt prezentate copilului într-o manieră de abordare inedită şi practică. Puteţi oferi mai multe informaţii despre aspectele menţionate sau le puteţi explora, împreună cu copilul, în activităţile zilnice.  Dacă aveţi posibilitatea, aceste aspecte se pot  îmbogăţi prin comparaţii legate de mediul urban-mediul rural, munte-deal-câmpie.

PDF AICI