Adaptarea materialelor pentru copii cu CES

NUMĂRĂM, ÎNȘIRĂM, ADUNĂM

Acest produs este un material didactic cu întrebuințări multiple. Materialul se adresează atât elevilor cu CES, cât și  preșcolarilor care învață să grupeze elementele unei mulțimi după criterii date. Poate fi utilizat în cadrul orelor de cunoașterea mediului, elemente de matematică, educație psihomotrică, educație senzorială sau abilități de comunicare și limbaj.  Se recomandă plastifierea filelor și decuparea elementelor.

  Pentru utilizarea acestui material este nevoie de o coală de carton tare (se poate lua de la un ambalaj/cutie de carton) de dimensiunea pe care o doriți dumneavoastră (minim format A3) pe care să lipiți o bandă velcro. Pe elementele decupate, trebuie aplicate bucăți de velcro/buline velcro, pentru a le putea aplica pe cartonul pe care ați lipit benzile velcro.

Aplicați pe o parte minim 2 benzi velcro,iar pe cealaltă parte a cartonului 3 benzi velcro, la fel ca în imaginile alăturate. În acest fel copiiipot învăța pozițiilele spațiale, în plan orizontal.

Decupați elementele aflate în chenar de la paginile 3-6. Acestea se pot utiliza în realizarea unor șiruri de elemente după un model dat. Elementele de la paginile 7-24 trebuie laminate și decupate separat. Se pot utiliza în realizarea de șiruri logice, înșiruiri de elemente asemănătoare, adunări și scăderi cu suport concret, asociere număr-mulțime de elemente, identificare a culorilor, poziții spațiale (sus-mijloc, jos), etc.